Lisa Nilsson, Sahara Hotnights & Eric Bibb

Veckans artister går inte av för hackor!!!

Lisa Nilsson, 30 år sedan kom Himlen runt hörnet. Vem har inte minnen förknippade till den låten?! Tillsammans med Mattias Torell bjuder Lisa på en hitkavalkad på torsdag. på fredag gästar amerikanske blues-, gospel-, folksångaren Eric Bibb oss med sitt band. Musik i världsklass! På lördag kommer så Sahara hotnights! 10 år sedan sist! Ny singel och ny platta i bagaget och mer spelsugna än nånsin.

Gå in och köp biljett på www.sommar22.se Missa inte denna fantastiska satsning vi gör nu i sommar!!!

Kanonartister i helgen!

Mustasch + Timbuktu & Damn!

Där har ni helgens kanonakter! Missa inte att se sommarens fantastiska konserter på Mässen nu när pandemin är över. Tillsammans skapar vi minnen vi se tillbaka på när hösten kommer och mörkret faller. Biljetter till våra konserter finns på www.sommar22.se. Varmt och innerligt välkommen!!!

Som inte dessa artister vore nog så är det BARFOTASOMMAR också! Denna onsdag är det som vanligt Ärtor & Löv som står för underhållningen. Denna gång tillsammans med Silly Selection. Vi öppnar kl 18. Vid regn så flyttar vi in.

Jakob Hellman. Live fre 15/7

JAKOB HELLMAN

När:Fredag 15 juli
Tid:Insläpp kl 18, på scen kl 20.

Så Mycket Bättre.Ett program som svensken tagit till sitt hjärta. Var Jakob stor innan han medverkade där så är han numer enorm! Sommaren 22 blir det en stor Sverigeturné.
Det kommer bli oförglömliga kvällar med en av den svenska pophistoriens mest älskade artister.

Han kom från ingenstans och förändrade allt. I alla fall om man med ”ingenstans” menar den lilla norrländska byn Vuollerim och med ”allt” menar riktningen för svenskspråkig popmusik.
Jakob Hellman slog igenom med buller och bång 1989 då hans debutalbum ”… och stora havet” släpptes.
Låtar som ”Vara vänner” och ”Hon har ett sätt” introducerade ett nytt sätt att skriva låtar på svenska, med sina ordrika texter och ett utryck bestående av lika delar naivitet och melankoli.
Med sitt ”… och stora havet” skrev Jakob Hellman både om spelreglerna för svensk pop och in sig själv i historieböckerna.
Kent, Håkan Hellström och Veronica Maggio är alla artister som är svåra att tänka sig utan de dörrar Jakob Hellmans debutalbum öppnade. Skivan listas om och om igen som en av de bästa någonsin när landets musikhistoria ska sammanfattas. Men det blev också hans enda.

Myterna kring Jakob Hellman och var han tog vägen efter det stora genombrottet är många.
Trots den korta karriären är Jakob Hellman en av den svenska pophistoriens mest älskade och saknade artister. När ”… och stora havet” 2019 firade 30 år 2019 firades det med en stor turné.
Föreställningen ”Äntligen borta – Istället för 30 år: Alltid” spelades för utsålda hus land och rike runt och presenterade också en rad nyskrivna låtar. Jakob Hellman slog igenom med albumet ”…och stora havet” 1989. Albumet belönades med en grammis i kategorin ”Årets manliga rockartist” året därpå. Efter en tid i rampljuset drog han sig tillbaka från musiken.

Under 2000-talet började Jakob Hellman uppträda igen och har gjort såväl turnéer som framträdanden i SVT:s Allsång på Skansen.

15 juli är det så dags för Jakob att gästa Västerås Officermäss i högsommarskrud, som vi längtar!
Vår BBQ innehåller 3 sorters grillat kött, 7 sallader och röror samt 2 såser.
Biljetter bokar du HÄR

Jack Vreeswijk kommer inte…

Vi måste tyvärr meddela att Jack inte kan genomföra spelningen nu på lördag
pga av en infektion som gör honom sängliggande.
Tråkigt för alla, särskilt för Jack som varit plågad av sjukdom så länge.
Vi hoppas på snabbt tillfrisknande och beklagar att vi än en gång får ställa in.
Vi betalar ut biljettpengarna direkt efter helgen.
Vill ni byta biljetterna till någon annan konsert, tex Bengan Jansson som besöker oss imorgon fredag
så meddela detta genom att svara på detta mail. Ni som gör det får även en gratis lunch i sommar (värde 125:-)
I övrigt så finns sommarens samtliga konserter på www.sommar22.se
Västerås officersmäss håller öppet hela sommaren för luncher måndag – fredag 1130-1430.
Vänligen
Björn Carlsson…

Öppet hela sommaren

Sommartider!

Välkommen till vår fantastiska restaurang som formligen prunkar i midsommarskrud. För första året sedan vi startade 2017 kommer vi att ha öppet hela sommaren och servera luncher måndag – fredag 1130-1430.

Vi startar med en franskinspirerad vecka med följande på menyn;

  • Boullabaisse. 3 sorters fisk, vitt vin, tomat, saffran, grönsaker, musslor och skaldjur. Toppas med en klick aioli. Pris: 165:-
  • Quiche Lorraine. Ost-, och skinkpaj. Pris: 125:-
  • Croque Monsieur. hembakat surdegsbröd, cheddar, skicka, tomat och egengjord senap. Pris: 125:-
  • Salad Nicoise. Sallad, tonfisk, sardell, ägg, rödlök, tomat, oliv. Pris: 125:-
  • I priset ingår sallad, smör, bröd samt kaffe och något hembakt.

Alltid på Mässen:

  • Toast Skagen enl Tore Wretmans klassiska recept. Pris: 165:-/125:-
  • Majorskans silltallrik. Pris: 165:-
  • Fattiga Riddare. Serveras med färska jordgubbar och grädde. Pris: 95:-

Veckans lunchvin: Vina Maipo Rosé, Pris: 65:-

Barfotasommar

På onsdag drar vi igång!

Ärtor & Löv står på scenen. Ölen kostar 50:-, vinet likaså. Köksmästare Rehnman har surdegen igång och serverar olika Sandwiches. Croque Monsieur och Fattiga Riddare med Svenska jordgubbar är några av mackorna som finns på menyn. Med oss är även våra vänner och tillika vinimportörer Avivera som erbjuder en flight på 3 viner för 150:-.

Vi tror inte på fri entré, det är att nedgradera och nedvärdera kulturen eller så beror det på att arrangören fått för höga kommunala bidrag. Vår entré är fri och villig.

Välkommen!!

4 band till helgen!

På fredag ställer Psychopunch det berömda skåpet! Tillsammans med Moving to Ashbury så bjuds vi på mangelkväll med både grymt musik, grym bbq och Psychopunch´s helt egna öl “Supercharger”!

Lördagen bjuder på några riktigt grymma hotar av och med Patrik Isaksson.

Vädret? John Pohlman och Åsa Bodén lovar sol!!!

Thomas Järvheden + Rigmor Gustafsson + Andreas Mattsson

3 fantastiska artister kommer denna vecka till Officersmässen.

Thomas Järvheden som är en av Sveriges roligaste standupare, Rigmor Gustafsson som är en av Sveriges bästa jazzsångerskor och Andreas Mattsson som är en av Sveriges bästa låtskrivare, sångare och musiker!Hoppas att ni sluter hmm man-, och kvinngrannt på dessa konserter. Vi öppnar kl 18 och serverar vår populära BBQ och kl 20 börjar underhållningen.

Biljetter hittar du på www.sommar22.se

Fira Mor med pompa och ståt!!

Du har chansen att fira Mor 2 gånger om!

Dels så inbjuder vi till en klassisk Morsdagsmiddag men även till en viskonsert med Anders Lundin söndagen 29 maj.

Middagen innehåller följande: Till förrätt: Grillad vit sparris med hollandaisesås, krispig surdeg och löjrom. Till varmrätt serveras Pocherad röding med Champagnesås, friterad kammussla, hummermajonäs och rotsaksjulienne eller Kalvfilé med pepparsås, vårlök och potatismos. Till dessert; Jordgubbsswiss. Pris: 525:-. Till barnen serverar vi köttbullar med gräddsås till varmrätt och Jordgubbsswiss till dessert. Pris: 125:-

Andres Lundin som vi alla känner från Expedition Robinson, Allsång på Skansen plus många fler tvprogram är aktuell med en visskiva och ger denna söndag sin föreställning Expedition Livet i en intim sättning på Officersmässen. Biljetter till showen finns på www.sommar22.se.