Fira Mor med pompa och ståt!!

Du har chansen att fira Mor 2 gånger om!

Dels så inbjuder vi till en klassisk Morsdagsmiddag men även till en viskonsert med Anders Lundin söndagen 29 maj.

Middagen innehåller följande: Till förrätt: Grillad vit sparris med hollandaisesås, krispig surdeg och löjrom. Till varmrätt serveras Pocherad röding med Champagnesås, friterad kammussla, hummermajonäs och rotsaksjulienne eller Kalvfilé med pepparsås, vårlök och potatismos. Till dessert; Jordgubbsswiss. Pris: 525:-. Till barnen serverar vi köttbullar med gräddsås till varmrätt och Jordgubbsswiss till dessert. Pris: 125:-

Andres Lundin som vi alla känner från Expedition Robinson, Allsång på Skansen plus många fler tvprogram är aktuell med en visskiva och ger denna söndag sin föreställning Expedition Livet i en intim sättning på Officersmässen. Biljetter till showen finns på www.sommar22.se.

Ytterligare artister till Mässen i sommar!

Denna veckas artistsläpp har fokus på lokala artister, artister som fick ställas in under pandemin och några väl bekanta ansikten.

Magnus Lindgren som väl får anses som en jazzsveriges absolut största gör en mellanlandning i hemstaden mellan alla utlandsturnéer. Det är ett mycket spännande och kompetent band han har med sig. Lokala rockhjältarna Psychopunch gör ett sällan skådat framträdande på hemmaplan tillsammans med förbandet Moving to Ashbury. Alltid skivaktuella och nu även ölproducenter tillsammans med lokala Hantverksbryggeriet. Ett till band som gett sig in i öltillverkarbranschen är Electric boys som tillsammans med lokala 70-talsbandet Black Ink River bjuder in till en “microfestival” där både Hantverksbryggeriet samt Östersunds ångbryggeri medverkar.

I skönsjungande Rigmor Gustafssons Quartet ingår Västeråsaren Jonas Östholm på piano och när Lolita Pop för första gången(?) besöker Västerås under sin 40-åriga karriär så är lokalkändisen Fanny Wistrand på scen som förband. När Patrik Isaksson gör da capo på fjolårets utsålda spelning är lokala bandet ´Round the campfire förband och när det vankas rockabilly med The Boppin Cats står dieseldoftande Västeråsbandet Hardbeat Hornets också på scen.

Uppskjutna konserter från i fjol och året innan är ganska vanliga. Äntligen kommer så Bengan Jansson, Jack Vreeswijk och Mats Ronander!

Veckans artistsläpp innehåller också den amerikanske världsartisten och tillika grammynominerade Eric Bibb som är en mästare på att tolka den amerikanska bluesen. Tillsammans med sitt band blir det en helkväll med musik från den amerikanska södern. Apropå blues så är ikonen Roffe Wikström tillbaka för en spelning och Karin Rudefeldt gör tillsammans med Dr Blues och fler av Peps bandmedlemmar en hyllning till Peps där de spelar alla blueslåtar.

Varmt välkommen till Västerås Officersmäss. Sommarens hetaste plats!

Påsk!

Fira Påsk med klass på Mässen.
I år ska vi verkligen fira Påsk med massor av läckerheter!

Vi börjar med ett fantastiskt förrättsbord bestående av; 5 sillar.

 • Kapten Rehnmans inlagda sill
 • Major Tonics Currysill
 • Majorskans Akvavitsinlagda sill
 • Senapsill
 • Örter-, och Vitlök
 • Dessutom har vi gjort en “vegansk sill” på Aubergine

Därefter finns det följande ägg;

 • Räkor
 • Kräftstjärtar
 • Sojapicklade med ingefära
 • Krämigt ägg med pumpa, löjrom, pepparrot och äggula

På detta följer följande laxar;

 • Rödbetsgravad lax
 • Saffran-, och fänkålsinkokt lax
 • Granskottrökt lax.

Till varmrätt väljer du på kött, fisk eller vegetariskt;

 • Lammstek med rosmarin-, och vitlök, saltkokt färskpotatis med ramslökcrème, skysås och potatisgratäng.
 • Skreitorskrygg med grönsparris,  gravad ägggula, nässelvelouté och sparrispotatistartar
 • Fläderblomspocherad vit sparris, nässlor ramslökcrème och ägg.

Till dessert blir det Pavlova på rabarber, jordgubbar och lemoncurd samt vårt egenrostade kaffe.

Pris: 595:-.

Boka på kock@vasterasofficersmass.se

Nya artistsläpp!!!

Programmet för i sommar är det största och mest omfattande i Västerås musikhistoria. Ytterligare 5 artister släpper vi biljetter till idag; Andreas Mattsson, Posiclesångaren som tog hela Sverige med storm i Så mycket bättre. Anders Lundin, Sveriges mest kompetente och erfarne programledare som släppt en fantastisk visplatta och uppträder på Mors dag. Fatboy, rockabillykungarna som äntligen står på våran scen efter 2 års inställda gig. A date with Elvis, Elvisshowen med John Lindberg i spetsen av 5 mycket kompetenta och kända rockabillyprofiler. Timbuktu & Damn!, en av Sveriges absolut största och mest omtyckta artister som tillsammans med funkbandet Damn! som lovar att få hela Hässlö att gunga! In och boka biljetter!!!

Järvheden roar i sommar!!

Skivaktuelle Thomas Järvheden är Sveriges roligaste musikartist, (tidigare vald till landets roligaste komiker) bjuder in till Sveriges roligaste konsert

Ni har sett honom i ”Så ska det låta” och 100-tals andra nöjesprogram men framförallt är det på livescenen han briljerar. Där framför han sina egna humorlåtar blandat med roliga tolkningar av andras hits.

Thomas och hans gitarrist hade just påbörjat utsålda turnén ”Förfest med Järvheden” när pandemin slog till. Men kris betyder ju också möjlighet (på kinesiska)..

Varning för sjuka låtar! Repertoaren går från snäll humor till helt sjuka låtar. 

Thomas släppte förra året sitt femte album ”Rövåret 2020”. Hans musik har streamats över 20 miljoner ggr

När: Fredag 3 juni, Tid: Insläpp kl 18, på scen kl 20

 

Fler artister klara till i sommar!

2 av Sveriges mest kända och omtyckta artister gästar Officersmässen i sommar; Lisa Nilsson och Plura!

Lisa kommer tillsammans med sin gitarrist Mattias Torell den 11 augusti och Plura kommer med brorsan Carla den 27 augusti. Biljettsläpp torsdag 17/3 kl 10!

Veckans luncher v11.

Välkommen till vår välsmakande lunch måndag – fredag 11:30-14:30.

 

Sommarens 3 första artister klara!

Det kommer bli en mycket artisttät sommar på Mässen! Jakob Hellman kommer fredagen 15 juli, Mustasch fredagen 5 augusti och Sahara Hotnights lördagen 13 augusti. Ytterligare ca 40 band kommer att spela i sommar. Vi drar igång sista helgen i maj och håller på hela september ut.