Jul på Mässen 2020

25 november – 20 december

Julbordet i år kommer att bli lite speciellt som alla nog förstår. Vi kommer inte att ge avkall på kvalitén utan kommer som tidigare år att göra våra sillar själva. Vi kommer att röka och grava fisk och kött. Vi gör alla våra inläggningar och sallader. Vi trillar köttbullar och gör vår egen Jansson. Alla desserter gör vi också givetvis själva. Det är fantastiskt kul med Jul och vi kommer göra allt för att DU ska få uppleva en stämningsfull Jul hos oss samtidigt som vi satsar 100% på en trygg och säker vistelse hos oss.

Hur gör vi då? Jo, vi minskar antalet gäster samtidigt som vi ökar antalet sittningar. Vi tar emot ett sällskap varje kvart för att undvika köer. Vi serverar alla kalla rätter i färdiga portioner. De varma rätterna serveras vid bordet, likaså desserten. Vid större sällskap kan ni reservera hela Öfvervåningen eller Salongen för er själva.

Priset är 595:- och vi serverar Julbord fredag-söndag. Barn under 12 år betalar 30:-/år. Hör gärna av dig om du har frågor och funderingar. Tfn 021-122333

För dig som hellre vill äta hemma och slippa göra allt jobb själv så kan du köpa hem vårt Julbord för 425:-. Hör av dig och boka på tfn 021-122333

Bokning sker via mail

Boka här!

Boka på bjorn@vo.lluvy.se eller ring på 021-122333

Historia

Evangeliet enligt Lukas kapitel 2, vers 1 – 20

Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare i Syrien. Alla gick då för att skattskriva sig, var och en till sin stad. Och Josef, som genom sin härkomst hörde till Davids hus, begav sig från Nasaret i Galileen upp till Judeen, till Davids stad Betlehem, för att skattskriva sig tillsammans med Maria, sin trolovade, som väntade sitt barn.

Medan de befann sig där var tiden inne för henne att föda, och hon födde sin son, den förstfödde. Hon lindade honom och lade honom i en krubba, eftersom det inte fanns plats för dem inne i härbärget. I samma trakt låg några herdar ute och vaktade sin hjord om natten.

Då stod Herrens ängel framför dem och Herrens härlighet lyste omkring dem, och de greps av stor förfäran. Men ängeln sade till dem: ”Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. I dag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren. Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba.” Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud: ”Ära i höjden åt Gud och på jorden fred åt dem han har utvalt.” När änglarna hade farit ifrån dem upp till himlen sade herdarna till varandra: ”Låt oss gå in till Betlehem och se det som har hänt och som Herren har låtit oss veta.”

De skyndade i väg och fann Maria och Josef och det nyfödda barnet som låg i krubban. När de hade sett det berättade de vad som hade sagts till dem om detta barn. Alla som hörde det häpnade över vad herdarna sade. Maria tog allt detta till sitt hjärta och begrundade det. Och herdarna vände tillbaka och prisade och lovade Gud för vad de hade fått höra och se: allt var så som det hade sagts dem.

Källa: https://www.svenskakyrkan.se/kyrkoarets-bibeltexter?helgdag=26