Dryckesprovningar

I samband med att kunskapen ökar så ökar också upplevelsen. Vi har en fantastisk vinkällare med mycket kompetenta leverantörer och kommer kontinuerligt att erbjuda ett antal dryckesprovningar. Dessutom har vi ett mycket nära samarbete med Hantverksbryggeriet som ligger endast 300 m från Mässen, snacka om närproducerat! Tillsammans gör vi kontinuerligt bryggerivisningar och provsmakningar. Kontakta oss direkt för aktuella provningar. Är ni 10 pers eller fler så kan ni i princip själva vilken tid som passar er.

Vårens dryckesprovningar

Welcome Down under!
”Do you come from a land down under? Where women glow and men plunder?”
sjöng Men at Work. Vi beger oss till Nya Zeeland. Ett ungt vinland med hög ambition och spännande smaker. Mellan 36:e och 46:e breddgraden producerar man vin i 12 regioner varav Gisborne är världens östligaste vindistrikt.

Middag innan provningen
Lammfile med en färsk gremolata på sötmandel, citron, olivolja och persilja.
Serveras med Jordärtskockspuré och machésalat.

10 mars kl 19-21. Middag kl 18.
Provning; 595:-, 5 viner med smakprover. Middag; 195:-, dryck tillkommer

Forza Italia!
Följ med på en resa genom Italien.
Vi börjar resan i norra Italien och smakar oss ner till Sicilien
Till varje vin serverar vi en liten smakbit från samma region som vinet vi har i glaset.

Middag innan provningen
Vår köksmästare bakar napolitanska pizzor med lokala råvaror
Serveras med tomat-, och mozzarellasallad, våra egna varianter på coleslaw och klassisk pizzasallad.

24 mars kl 19-21. Middag kl 18
Provning; 595:-, 5 viner med smakprover. Middag; 195:-, dryck tillkommer

Tour de France
Vi följer den klassiska cykeltouren som detta år går efter Frankrikes östra sida.
En blandning av klassiska viner och några riktiga uppstickare.
Till varje vin serverar vi en liten smakbit från samma region som vinet vi har i glaset.

Middag innan provningen; Cog au Vin på majskyckling. Serveras med potatisstomp gjord på potatis crème-fraiche, citron och persilja.

14 april kl 19-21. Middag kl 18
Provning; 595:-, 5 viner med smakprover. Middag; 195:-, dryck tillkommer

Belgisk Öl
Välkommen till Tintins hemland, tillika alla ölälskares förlovade land.
I Sverige är vi många med Vallonsk bakgrund, kanske därför vi älskar den gyllene drycken?
Som vanligt bjuds det på små smakprov till vad vi har i glaset.

Middag innan provningen; Moules Frites. Blåsmussla, vitt vin, pommes frites

28 april kl 19-21. Middag kl 18
Provning; 595:-, 5 öl med smakprover. Middag; 195:-, dryck tillkommer

Viva Espana!
Landet som gett oss Rioja, Sangria, Sherry och Cava.
En spännande provning med eldfängda smaker.
Till provningen serverar vår kock Barbara Mayor de Briceno sina fantastiska tapas, vilket motsvarar övriga provningars middag, så kom inte mätt till provningen 😉

19 maj kl 19-21.
Provning; 695:- 5 viner inkl Tapas

eller på tfn 021-122333

Praktisk info

Kvällarnas ciceron är en av Sveriges bästa och tillika vår alldeles egna sommelier: Eva Weckström, en av Sveriges mest uppskattade och anlitade provningsledare som tillsammans med kreatören, restauratören och kulturentreprenören Björn Carlsson bjuder till bords. 

Provningen startar kl 19:00 och pågår till ca kl 21:00.

Efter provningarna finns det möjlighet att sitta kvar och njuta av ett glas vin och fortsätta samtala om upplevelsen. Det går även att komma redan kl 18:00 för en bit mat och ett glas passande vin.

Det går utmärkt att köpa presentkort till våra provningar!

Begränsat antal deltagare. Anmälan är bindande. Tänk på att inte ha parfym på dig då doften stör både din och din grannes upplevelse.

Bokning sker på mail: bjorn@vasterasofficersmass.se
Anmälan är bindande